# Just wanting to make sure I completed the homework assignment correctly. Thank you.

Just wanting to make sure I completed the homework assignment correctly.

Thank you.

Just wanting to make sure I completed the homework assignment correctly. Thank you.
BA 476 Project Management Week 9 Assignment – Crashing a Project Complete the worksheets below to calculate the total costs for each duration of the project. In each worksheet: Fill in the values in all boxes, including the letter x where appropriate Respond everywhere you see an underscore (the cost questions and the question at the end) Highlight the box(es) for the activities that you crashed Add emphasis to arrows to show the critical path(s) (see example and note in the first worksheet below). Activity Crash cost (slope) Max crash time Normal time Normal cost 20 60 40 40 30 10 10 90 100 50 20 40 60 30 40 100 110 Total: 470 Project duration: 17 time units (indirect costs, \$2000) With the exception of the costs, I’ve completed this first worksheet for you. This worksheet shows the normal times, so I did not highlight any of the boxes. A F C 6x I G D B E H 470 Total direct cost for this duration: ___________ 2000+470=2470 Total project cost for this duration: _________ To add emphasis to the arrows on the critical path (as shown in the worksheet above): Click on the arrow to select it (or use Ctrl+Click to select multiple arrows) Click the Format tab on the ribbon Click the Shape Outline dropdown arrow Point to Weight, and click the 3 pt option Repeat for all arrows on the critical path(s). Steps might vary slightly in different versions of Microsoft Word. Project duration: 16 time units (indirect costs, \$1800) A F C D I G B E H 470+20=490 Total direct cost for this duration: ___________ Total project cost for this duration: _________ 1800+490=2290 Project duration: 15 time units (indirect costs, \$1600) A F C I G D B E H 470+(20*2)=510 Total direct cost for this duration: ___________ Total project cost for this duration: _________ 1600+490=2110 Project duration: 14 time units (indirect costs, \$1400) A F C I G D B E H 470+(20*2)+100=610 Total direct cost for this duration: ___________ Total project cost for this duration: _________ 1400+610=2010 Project duration: 13 time units (indirect costs, \$1300) A F C I G D B E H 470+(20*2)+100+30+50=690 Total direct cost for this duration: ___________ Total project cost for this duration: _________ 1300+690=1990 Project duration: 12 time units (indirect costs, \$1250) A F C I G D B E H 470+(20*2)+100+30+(50*2)=740 Total direct cost for this duration: ___________ 1250+740=1990 Total project cost for this duration: _________ No need to crash beyond this point. Just respond to the following question: What is the optimum cost-time point for the project (i.e. the duration that produces the lowest overall cost)? Provide the number of time units and the total project costs for that time unit. _______________ 12 Units / 1250+740=1990 